LG 55LB561V 55" Full HD LED-televisio (Arvostelu/Review).

LG 55LB561V 55" Full HD LED-televisio, 100 Hz, MHL arvostelu ja kokemuksia.



Onko 599 euron 55" tuumainen LED-TV liian hyvää ollakseen totta? Verkkokauppa.com mainoksesta tuli moinen ihme bongattua, ja tottakai tämäkin televisio tuli ostettua ns. heräteostoksena.

Vanhassa TV:ssä (Samsung 46" LE46B535) ei ollut oikeastaan mitään moitittavaa, mutta onhan se aina kiva vaihtaa suurempaan televisioon...vai onko?

Netflix yms. toimii jo WD Live-boksin tai PS3:n kautta, joten en Smart TV-ominaisuuksia kaipaa. Tämä LG:n TV vaikutti paperilla ihan hyvältä.

Verkkokauppa:comin arvosteluihin suhtaudun epäilevästi, koska Verkkokauppa tarjoaa 3 vuoden takuun arvostelun tehneille, ja verkkokauppa hyväksyy arvostelut. Harva jaksaa napista, kun saa jotain "ilmaiseksi".

En kirjoita arvosteluani tähän blogiin ns. perinteiseen tyyliin, vaan listaan tylsästi plussat ja miinukset.



Plussat:

+ IPS-paneeli. Hyvät värit.
+ Kanavat voi järjestää helposti mieleiseksi. Esim. YLE TV1 HD:n voi laittaa ykkösen tilalle. Ensimmäinen telkkari jota olen käyttänyt digiaikana, jossa kanavat saa vihdoinkin haluamaansa järjestykseen.
+ Kun vaihtaa kanavaa, niin TV osaa näyttää inforuudussa menossa ja tulossa olevan ohjelman nimen. 
+ Kaukosäädin on sopivan pieni ja ottaa painallukset kohtuu helposti, ilman hirveää tähtäämistä.
+ USB-tallennus ja toisto

Miinukset:


- Mustan taso on todella heikkoa, odotin n. 5 vuotta tuoreemmalta televisiolta parempaa. Vanhassa TV:ssä musta oli mustempaa, vaikka silloinkin ostin ihan perus TV:n.
- Valovuodot. Omassa TV:ssä on useampikin kohta, jossa selkeää vuotoa. 
- Taustavalon epätasaisuus. Kulmissa tummaa vinjetointia, ja kun sen huomaa, niin ei voi olla enää näkemättä.
- Harmaat kehykset tekee tästä TV:stä vielä halvemman oloisen. Lieneekö harmaat kehykset laitettu sen takia, että mustan taso näyttäisi "paremmalta"?
- Heijastava paneeli, huoneen pitää olla pimeä, että TV:stä ei tule kaikki heijastukset takaisin. Siinä vaiheessa harmaa kuva alkaakin sitten ärsyttämään.
- Kaiuttimet. Todella ohuet äänet, vaikka EQ:ta kuinka säätäisi. Vaatii ehdottomasti paremmat kaiuttimet rinnalle.
- Ohjelmaopas/guide ei näytä menossa olevaa ohjelmaa, ei pientä kuvaa, eikä ääntä ollenkaan. Muutenkin ohjelmaoppaan käyttäminen on todella tuskallista.
 - Vain kaksi HDMI-liitäntää
- Ilman kaukosäädintä TV:n käyttäminen voisi olla helpompaa, nyt napit ovat TV:n alla.


Arvosana: 6


Kuvaa valovuodosto, kuva otettu kännykällä, mutta tuosta selviää kyllä oleellinen. Verkkokauppa.com ei lisännyt kuvaani arvosteluun, vaikka sellaisen laitoin.
Taas se tuli todistettua, köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa. Seuraavaan telkkariin satsaan ihan kunnolla. Tällä nyt mennään, kunnes Full HD OLED-telkkareita saa järkevään hintaan. 4K-telkkareihin en koske pitkällä tikullakaan, kunnes uudet pelikonsolit (toivottavasti jo Playstation 5), streaming-palvelut, ja blu-ray (tai mikä fyysinen 4K-formaatti sitten tuleekaan) ovat päivittyneet kokonaan 4K-aikaan.

PS. Tämä tuote tuli ostettua ihan omilla rahoilla, koska en ole vieläkään päässyt sponsoreiden suosioon. Otan mielelläni isomman telkkarin vastaan, mutta arvostelu tulee silti olemaan puolueeton.



 Mainokset jotka pitävät tämän blogin pyörimässä - Samalla säästät rahaa nettiostoksissa:

iHerb - alennuskoodi YUY952  antaa sinulle 5 tai 10 dollaria alennusta (10$ yli 40$ tilauksiin) -  Vitamiinit, lisäravinteet yms. edullisesti! Tilaus on helppo ja nopea tehdä. Iherb tilaaminen tarkemmin: Täältä ohjeet



Ostohyvitys.fi - Ostohyvitys antaa rahaa takaisin nettishoppailusta.

Bonari - Myös Bonari tarjoaa rahaa takaisin nettiostoksista. 

Kommentit

Suositut tekstit