Arvostelu: Bruce Springsteen - High Hopes.

Mistä on kyse? High Hopes on Pomon uusin kokoelma julkaisemattomia biisejä, jossa mukana Rage Against The Machine kitaristi Tom Morello.



High Hopes oli minulle yksi tämän vuoden odotetuimmista levyistä. Levyä mainostettiin uutena Bruce Springsteen studiolevynä, vaikka kyseessä onkin covereita, ylijäämämateriaalia vanhoista levytyssessiosta, ja joidenkin biisien uudelleen lämmittelyjä sisältävä pläjäys.

Levy on varsin hajanainen kokoelma. Mitään yhteistä punaista lankaa ei löydy. Yksi syy lienee se, että levyä tehtiin 16:sta eri studiossa! Tuottajiakin löytyy kolme: Bruce Springsteen, Brendan O'Brien ja Ron Aniello.

Levyn omat kohokohdat on coveri High Hopes (johon bändi sai päivitettyä soundeja 2000-luvulle),  varsin menevä, Harry's Place (The Rising sessioista), ja akustinen The Wall.

Rage Against The Machinen kitaristi Tom Morello vierailee lähes jokaisella kappaleella, ja käyttää kaikkia löytämiään efektejä. Biisit ovat paisutettu kaikenlaisilla sämppeleillä ja loopeilla. Brucen bändikin paisuu kuin pullataikina. Seuraavalla kiertueella nähdään lavalla jopa 6 kitaristia, jos Patti Scialfa liittyy mukaan kiertueelle. Tällä levyllä kuullaan niin montaa soittajaa, että tuskin tekijöilläkään on tietoa, että ketkä kaikki ovat soittaneet mitäkin. Joitakin selviä miksausvirheitä löytyy, ja ei mikään ihme, kun kerran 16 studiota on ollut mukana säheltämässä. Ei näillä lähtökohdilla voi täyttä priimaa odottaa.

Osa kappaleista on aivan liian pitkiä, ja tuntuu, että ideat biisien lopetuksiin ovat olleet vähissä. Nämä olisi varmasti tuottajan vastuulla, mutta kuka väittäisi vastaan Pomolle?

Ehdottomasti suurin virhe oli myydä tätä uutena levynä. Kokonaisuutena tämä olisi sopinut Tracks 2 boksille (jos sellainen joskus vielä ilmestyy). Nyt suurinta iloa tuo se, että bändi lähtee taas kiertueelle. Livenä osa levyn biiseistä saa varmasti uuden elämän.



Mainos: Piristystä elämään - Vitacost ja iHerb alennuskupongit:

Ensitilaaja saa Vitacostista 10 dollaria alennusta (jos tilauksen arvo on yli 30 dollaria). Kupongin saat rekisteröitymällä tämän linkin kautta.

Iherbistä saat ensitilauksesta joko 5 tai 10 dollaria alennusta koodilla YUY952 (tai tämän linkin kautta). 10 dollarin alennus tulee yli 40 dollarin tilauksissa.

Kommentit

Suositut tekstit