Blogi ja itsensä myyminen

Blogin sisältö ja mainostaminen - Blogilla rikkaaksi


Kirjoitan useampaankin blogiin ja ylläpidän muutamia suosittuja sivustoja. Vaikka blogeistani löytyy affiliate/referral-linkkejä, niin seison jokaisen arvostelun takana, jonka olen kirjoittanut. Tästäkin blogista löytyy referral-linkkejä, ja siitäkin on maininta blogin sivussa. Antamalla hyviä arvosteluja esim. tässä blogissa löytyvistä iHerb-tuotteista, en hyödy yhtään mitään. Tämän blogin tarkoitus on jakaa tietoa, ja jos joku ostaa linkkien kautta jotain, niin ne rahat menee muiden sivujen pyörittämiseen, ja iherb rewardsit uusien tuotteiden ostoon, että voi taas arvostella uutta. :)

Tämän blogin Google Adsense-mainostulot ovat tänä vuonna tähän mennessä tuoneet tuloja huimat 0,01 euroa, Tradedoublerin 2euroa. Meneekin varmaan useampikin viikko kesälomasta miettiessä mihin nuokin sijoittaisi. Tai ehkä osan sijoittaa, ja osalla ostaa jotain kivaa itselle...Tiedä sitten. iHerb ja Amazon.co.uk tuloista en osaa sanoa, koska samat koodit on käytössä useammalla sivulla. Varmaan tämän blogin päivitystiheydestäkin huomaa, että ei tämä mikään kultakaivos ole.

Yksi blogeista jota pidän on Bruce Springsteen fanisivusto/blogi nimeltään Brucetapes, joka keskittyy jakamaan jokaisesta konsertista mahdollisimman paljon tietoa. Mitä enemmän blogilla on vierailijoita, sitä enemmän saan yhteydenottoja. Usein pyydetään, että mainostaisin sitä ja tätä, ja saisin vaihdossa rahaa/tuotteita. Houkutus näihin on suuri, mutta en näe mitään syytä tehdä näin. Rahaa ei tuollakaan sivulla tee, ja hosting-palvelumaksut kirpaisevat joka vuosi. Blogia pidetään rakkaudesta Bruce Springsteenin musiikkia kohtaan, sekä tietenkin harrastuksena.

Kirjoitin tänään aikaisemmin Bonari-nimisestä palvelusta, joka antaa ostohyvitystä ostoksista. Jep, eli kilpailija Ostohyvitys.fi-palvelulle. Huomasin, että Bonarin sivuilla luvataan 10 euron palkkio arvostelusta. Kirjoitin täysin rehellisen arvostelun palvelusta, lähetin heille uteliaisuuttani viestiä, ja "yllättäen" sieltä pyydettiin muuttamaan arvostelua heille suotuisampaan suuntaan: "Maksamme 10 euron bonuksen, jos poistat linkin artikkelista ostohyvitykseen, amazoniin ja iherbiin".

En tule tekemään näin, ja 10 euroa jää saamatta. Palveluna ostohyvitys ja bonari ovat molemmat mainio lisä nettitilaajille, ja niille jotka haluavat säästää rahaa ostoksissa. Vaikea kuvitella, että olisi joku syy olla niitä käyttämättä. Vähän sama, kuin kaupan bonuskortit. Toki ne prosentit on lisätty jo hintoihin, mutta voi sitä yksin protestoida näitä vastaan, ja jättää bonukset ottamatta.

Sen mitä Bonarilta tuli myöskin palautteena on, että blogissani on paljon iHerbiin liittyvää juttua. Tämä on totta, ja pahoittelut siitä kaikille. Blogissa on arvostelematta varmaankin n. 250 iherbin tuotetta, ja niissä on pakko pitää taukoa, koska jostain muustakin pitää kirjoittaa.

Seuraavaksi on tarkoituksena kirjoittaa kokemuksia Candy-pesukoneesta (EVO 1672D), joka hajosi vuoden aikana useampaan kertaan, sekä Morphy Richards-keittiövälineistä, jotka olivat myöskin pettymykset. On listalla paljon muutakin mistä pitää kirjoittaa.

Blogista löytyy todella paljon muutakin, kuin pelkästään iHerbiin liittyvää juttua. Suosittuja kirjoituksia on esimerkiksi kokemukset Netflix-palvelusta, ohjeet Amazonista tilaamiseen, ja kuinka "rikastua netissä". Joskus jaksoin ylläpitää tällä sivulla sivukarttaa, josta näkee mitä kaikkea on tullut kirjoiteltua (ja kyllähän sitä kuudessa vuodessa on tullut kirjoitettua vaikka mitä). Mitään punaista lankaa tällä blogilla ei ole, ja kirjoitankin aiheesta, kuin aiheesta...aina säännöllisen epäsäännöllisesti.

Kommentit

Suositut tekstit