Kunnallisvaalit on täällä taas

Kuntavaalit ja se vähiten epärehellinen ehdokas


Tänä vuonna kaikkien hienona tavoitteena on syrjäytymisen ehkäiseminen, koska se nyt on vaan niin trendikästä. Olisikin kivaa, jos ehdokkaista olisi olemassa joku tietokanta, mistä löytyisi aikaisempien vaalien lupaukset helposti. Tästä tietokannasta voisi sitten tarkistaa, että onko ehdokas tehnyt valittuna (tai ennen valintaa) yhtään mitään näiden asioiden eteen.

Esimerkiksi omassa kunnassa (Tuusula) on monia asioita joihin pitäisi saada parannusta. Ketään ei ole esimerkiksi kiinnostanut vuosiin jalankulkijoiden turvallisuus (vaikka vaarallisia paikkoja on runsaasti), harrastusmahdollisuudet, pienet yritykset, jotka eivät selviä keskustassa...niin ja ne syrjäytyneet nuoret.

Nämä asiat ovat sellaisia, jotka jokainen kuntalainen on varmasti huomannut ihan omilla silmillään, mutta mitään ei ole tapahtunut vuosiin. Miksi sinä joka tulit valituksi viime vaaleissa olet taas ehdokkaana, kun et saanut mitään aikaiseksi?

Mistä siis löytää ehdokas, joka oikeasti kuuntelee, ja pystyy vaikuttamaan? Se ei ole kuuntelua, kun tarjoat makkaraa/soppaa/kahvia torin kulmalla, ja esität myötäilemällä, että sinua oikeasti kiinnostaa. Se ei ole vaikuttamista, että kasaat hienon CV:n, josta näkee kuinka moneen järjestöön ja seuraan kuulut. Kasaa CV, jossa näkyvät tekosi, ei tittelit.

Tänäkin vuonna ehdokkaat valitaan sen mukaan, kenellä on eniten ylimääräistä rahaa, valtaa tai vastaavasti suuri ystävä-/kaveripiiri. Julkisuudesta tunnettu naamakaan tuskin haitaksi on. Taatusti tässä joukossa on sellainen aidosti syrjäytynyt ehdokas, jonka ääntä tarvittaisiin nyt enemmän kuin koskaan, ehdokas joka valitettavasti saatellaan kotiin kehnon vaalimenestyksen kanssa.

Sitten vain äänestämään!




Mainos joka tuo hyvää oloa ja mieltä:


Kokeile netin parasta terveyskauppaa iHerb.comia ja tykästy. Alennuskuponki YUY952 antaa sinulle jopa 10 dollaria alennusta ensimmäisestä iHerb-tilauksesta.

Apua tilaamiseen? Omia iHerb-arvosteluja ja kokemuksia ja kuinka tilata: iHerb-opas


Kommentit

Anonyymi sanoi…
Toimiko toi raspberry ketone ollenkaan?:)

Suositut tekstit