L.R. Phoenix & Brother Johnson - Ravintola Base 15.9.2012

Keikka-arvio: L.R. Phoenix ja Brother Johnson - Ravintola Base 15.9.2012


Keikkapaikkana toiminut Ravintola Base oli allekirjoittaneelle ennestään tuntematon paikka. Räkälää pelättiin, mutta paikalle saapumisen jälkeen nämä pelot poistuivat nopeasti. Varsin tasokas paikka on kyseessä. Basessa on ravintola- ja baaripuolet erikseen. Valitettavasti ravintolapuolen sulkeuduttua (22:30) ei mitään purtavaa (nachojen lisäksi) ole enää baarin puolella myytävissä.

Vaikka sisäänpääsymaksua ei ollutkaan, niin paikalle oli vaivautunut vain n. 30 hengen yleisö. Niistäkään kaikille musiikki ei ilmaisesta sisäänpääsystä johtuen ollut varmastikaan se varsinainen syy paikalla oloon. Keskustelu oli varsinkin keikan ensimmäisen puoliskon aikana varsin äänekästä. Tätä ei onneksi nauhoituksella kuule, kun rakensin sohvatyynyistä MacGyver-tyyliin nauhurille näppärän suojavallin. Mutta sitten itse keikkaan...

Keikan avausbiisi Hollow Log räjähti ilmoille sellaisella latauksella, että varmasti jokaisessa pöydässä herättiin. Tultiin sitä kuuntelemaan musiikkia tai ei. Tällä kertaa L.R. Phoenix ja Brother Johnson olivat jättäneet "matkalaukkurummut" kotiin. Lieneekö syynä se, että paikalle ei ollut omaa PA-laitteistoa ollenkaan(?), vai jostain muusta syystä. Jäin kaipaamaan... Ehkäpä sitten ensi kerralla. Keikan ekalta puoliskolta parhaiten mieleen jäivät "The Cypress Grove" "Goin' Down South" "Red Cross", "Jack Of Diamonds", erityisesti Cypress Groven säe "Like the good book says, you gotta reap what you sow" jää jostain syystä päähän soimaan päiviksi.


LR Phoenix - The Cypress Grove (live):


LR Phoenix - Jack Of Diamonds (live):

....Hienoa wanhan ajan filmikameraa käytettiin.

Ensimmäisen setin lopussa kuullussa traditioonalissa blues-veisussa "Jesus Is On The Main Line", pääsi myös Brother Johnson lauluhommiin. Brother Johnsonia kuulisi mielellään myös muissakin biiseissä laulamassa taustoja. Setin päätti "John Henry", josta ennen keikkaa kuultiin keikkapaikan stereo-systeemeistä muutamakin eri versio.

Keikan toisella puoliskolla Brother Johnsonin kitarassa oli jotain häikkää, ja sitä selvitellessä LR Phoenix sitten soitteli muutaman veisun soolona. Ja vielä yhden tai kaksi lisää, kun Herra Phoenixin kitarasta katkesi kieli, ja Topi (Alias Brother Johnson), sitten vaihtoi reiluna kaverina uutta tilalle.

Yksi soolona soitetuista oli omistani blues-suosikeista "Grinnin' In Your Face" acapellana (Abi Wallensteinin versio tästä biisistä on muuten kanssa mahtava - kuuntele Spotifysta)

Toisen setin aikana yleisökin oli jo paljon paremmin menossa mukana. Omat kohokohdat olivat mainio Boogie Chillen', jossa tuli myöskin pieni "kitara duel", "Goin' To Memphis", joka jostain syystä sai yleisössä varsin vaisun vastaanoton. Keikan viimeisenä kuultu John The Revelator (Acapella) on aina toimiva päätös keikalle.

Ihan Cafe Intro-keikan kaltaiseen hurmokseen ei tällä keikalla päästy, mutta hyvä keikka oli kuitenkin kyseessä. Mikäli rouheampi blues, kuten RL Burnside, Black Keys, Seasick Steve jne. iskee, niin suosittelen päätymään paikalle, kun nämä pojat käy lähistöllä.

Settilista:


Setti 1:

Hollow Log (Video #1*)
The Cypress Grove (Video #1)
Left My Baby Standing
61 Highway
Goin' Down South (Video #1*)
Red Cross
Freight Train
Milk Cow Blues
Jack Of Diamonds
Jesus Is On The Main Line
Smoke Stack Lightning
John Henry

Setti 2:

Grinnin' In Your Face (solo acapella)
Po' Boy (solo)
Hobo
Wrecked
Morning Train
Don't Want No Skinny Woman
The Devil
Levee Camp Blues
Goin' To Memphis
My Black Mama
I Can't Be Satisfied
Boogie Chillen'
Morning Train
Death Letter

Encore:

John The Revelator (Acapella)


PS. Omat videot sisältää melkoisen määrän kohinaa, kun alkuperäiset videot on äärimmäisen tummia, ja tästä syystä jätettiin kuvaamineen ekaan settiin. Parempi sekin, kuin ei mitään. :)




iHerb-mainos, joka pitää minut keikkakunnossa, ja blogin pystyssä:


Kokeile netin parasta luontaistuotekauppaa (vitamiinit, luomutuotteet, superfood jne.) iHerb.comia ja tykästy. Saat samalla vähintään 5 dollaria alennusta ensimmäisestä tilauksestasi. Yli 40$:n tilauksissa alennusta tulee 10 dollaria!

Alennuskoodi/kuponki menee linkin kautta ostoskoriin automaattisesti. Kiitos, että käytit koodiani, ja samalla tuet tämänkin blogin olemassa oloa. :)

Apua tilaamiseen? Omia iHerb-arvosteluja ja kokemuksia

Kommentit

Suositut tekstit